nieuws

Zoektocht naar handwerk overheidsmanager ten einde

Op 20 november 2017 vindt de afsluitende bijeenkomst van de ‘Zoektocht naar het handwerk van de overheidsmanager/professional’ plaats. Het thema dat centraal staat tijdens deze bijeenkomst zijn de toekomstige uitdagingen voor de overheidsprofessional.

Aanleiding voor de bijeenkomst zijn de Overheidsawards die die dag worden uitgereikt aan de Overheidsmanager van het Jaar en de Beste Overheidsorganisatie van 2017. De VOM, VGS en stichting IKPOB blikken als initiatiefnemers van de Zoektocht terug op de vraag waarom we deze zoektocht in 2014 zijn gestart? Ook richten ze zich op de toekomst.

Programma
De bijeenkomst zal starten met lezingen door Paul ‘t Hart (zie foto) en Hans Boutellier, gericht op de huidige ontwikkeling van professionaliteit. Anno 2017 acteren we in een publiek landschap dat gekenmerkt wordt door ingrijpende ontwikkelingen aangeduid met de termen: ‘participatiesamenleving’, ‘informatie gedreven (technologische) sturing’ en ‘populisme’. Welke gevolgen heeft dit voor het handelen van de overheidsmanager en/of –professional?

Aanvullend zijn er workshops met de auteurs van diverse publicaties uit de Zoektocht in gesprek te gaan. In deze workshops komen de drie belangrijkste thema’s uit deze Zoektocht aan bod:

  • Omgang met waarden door professionals
  • De Overheid (van de toekomst) en vakmanschap
  • Kennis delen en leren door professionals

In de workshops gaan de deelnemers in gesprek met auteurs die bijdragen op deze thema’s hebben geleverd, onder het motto: ‘Wat zal de toekomst brengen en vragen aan professionaliteit?’. Onder leiding van Roel in ’t Veld vindt een afsluitende reflectie plaatsop de bevindingen uit de workshops.

Met de bijeenkomst sluit de stichting IKPOB haar werkzaamheden. IKPOB heeft zich sinds 2010 ingezet om de kwaliteit van het werken van de professional in het publieke domein te bevorderen. Roel in ’t Veld zal kort reflecteren op het werk van IKPOB in relatie tot het onderwerp van deze bijeenkomst.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *