nieuws

Zuidhorn wint GemeentePioniers Award 2018

De gemeente Zuidhorn heeft de GemeentePioniers Award 2018 gewonnen. De GemeentePioniers Award 2018 is een prijs voor overheden met vernieuwende digitale dienstverlening. Zuidhorn won de prijs vanwege haar toepassing van blockchaintechnologie bij de uitvoering van het Kindpakket.

Het Kindpakket is een budget van 300 euro per jaar voor een kind dat in armoede leeft. Het is bestemd voor de aanschaf van bijvoorbeeld (sport)kleding, schoolspullen of speelgoed. Bijzonder aan het Kindpakket is, dat het is gebouwd met blockchaintechnologie. Hierbij kan de ontvanger van het Kindpakket zelf de aankoop op een eenvoudige administratieve en financiële wijze af doen. De ‘klant’ betaalt, bijvoorbeeld bij het kopen van schoolspullen, met een specifieke code en de ondernemer krijgt het geld direct op zijn rekening bijgeschreven zonder tussenkomst van de gemeente.

Het Kindpakket is gebouwd door Stichting Forus, een innovatieve blockchain startup uit Groningen die in 2017 de Dutch Blockchain Hackathon heeft gewonnen in het thema Reinventing Government.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *