nieuws Bestuurskracht

Atlas van de lokale democratie

Zwerven door de vallei van het Engagement, ontspannen bij de Waterval van woorden of op pad naar de Stille Meerderheid: het kan allemaal in de Imaginaire atlas van de lokale democratie, een boek van Democratie in Actie.

Waar bestuurlijke vraagstukken normaliter worden benaderd via beschouwende en argumenterende teksten, maakt de atlas gebruik van imaginaire kaarten. Achter de kaarten gaan grote maatschappelijke kwesties schuil, zoals digitalisering, duurzaamheid en professionalisering; alle thema’s die doorwerken in de lokale democratie.

De Imaginaire atlas van de lokale democratie bestaat uit 28 kaarten en een uitsnede van de stad Gemeentebestuur. Alle mogelijke gezichten van de (lokale) gemeenschap en zijn bestuur worden getoond. De Imaginaire atlas van de lokale democratie schetst de inwoners van de lokale democratie: de bestuurders, de ambtenaren, de burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en hun onderlinge verhoudingen. De kaarten en begeleidende teksten verbeelden het volle leven van de lokale democratie: de problemen en de mogelijkheden, de kracht en de zwakte.

Bestel hier de atlas

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *