nieuws Bestuurskracht

Bestuurlijk overleg Omgevingswet

Er is flinke vooruitgang geboekt met de implementatie van de Omgevingswet, maar het belang van een stabiel Digitaal Stelsel Omgevingswet en voldoende oefentijd blijft onverminderd groot. Dat stelt de Unie van Waterschappen na bestuurlijk overleg met de VNG, IPO en demissionair minister Ollongren op 29 september.

Steeds meer bevoegd gezagen sluiten aan op het DSO. Waterschappen benadrukken daarbij wel dat er voldoende oefentijd overblijft voor het stelsel vóór inwerkingtreding van de Omgevingswet.

Op het bestuurlijk overleg is ook gesproken over enkele laatste punten op het gebied van wet- en regelgeving die nog geregeld moeten worden. Zo is de voor de waterschappen noodzakelijke grondslag voor de verrekening van leges tussen overheden nog niet rond.

Gemeenteraden zijn minder optimistisch over invoering van de Omgevingswet. Vorige week stelde voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden Bahreddine Belhaj dat gemeenteraden niet klaar zijn om vereiste acties voor invoering van de wet tijdig uit te voeren en dat uitstel van inwerkingtreding van de wet de enige juiste oplossing zou zijn.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *