nieuws Bestuurskracht

Collegiaal contact in Weert

Nu iedereen thuiswerkt is het moeilijk om contact met elkaar te onderhouden. De gemeente Weert bedacht er wat op: een speciale werkgroep van en voor collega’s, die ludieke activiteiten verzint.

Mensen hebben moeite met thuiswerken, nu dat zo lang gaat duren. Ze hebben naast inhoudelijk contact ook behoefte aan sociaal contact om in verbinding met elkaar te blijven, vertelt gemeentesecretaris Myriam Meertens. Ook voor leidinggevenden is het lastig. Als ze hun mensen niet zien, missen ze non-verbale signalen en mensen kunnen niet meer spontaan binnenlopen om eens wat te vragen. Elk afdelingshoofd had wel dingen verzonnen om contact met zijn medewerkers te houden, maar er was behoefte aan meer. ‘Omdat ik misschien een beetje vaar op oude talenten heb ik collega’s in de organisatie benaderd om te kijken wat we konden doen en hoe we de mensen positieve energie konden geven. Daar zijn specifiek ook jongeren bij betrokken, die hebben andere vaardigheden en een ander netwerk.’

*Dit is het eerste deel van een artikel uit de Publiek Denken-special Publieke Professional. Het volledige artikel kunt u hier verder lezen.

Beeld: Shutterstock

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *