nieuws Bestuurskracht

Sylvana Simons winnaar Ribbius Peletier-Penning 2021

De Ribbius Peletier-penning gaat dit jaar naar Sylvana Simons. Volgens de jury verdient Simons een onderscheiding omdat zij een voorbeeld is voor de volgende generatie vrouwen.

Simons was gemeenteraadslid in Amsterdam en is oprichter van de politieke partij BIJ1. Door zich uit te spreken over de combinatie van seksisme en racisme maakt ze sociale onveiligheid in de politiek bespreekbaar, aldus de jury van de Ribbius Peletier-penning. De bewustwording waar Simons aan bijdraagt is mede belangrijk omdat de verharding van het politieke debat vrouwen kan afschrikken deel te nemen aan de politiek. Met de naderende Tweede Kamerverkiezingen is het bovendien belangrijk om aandacht te schenken aan de positie van vrouwen en diversiteit in de politiek, aldus de jury.

De provincie Noord-Holland reikt de Ribbius Peletier-penning sinds 2019 uit aan een vrouw die zich verdienstelijk maakt voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek.

Beeld: De Balie

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik ben er trots op dat wij dit soort krachtige vrouwen in onze provincie hebben. Zij is een voorbeeld voor mijn drie dochters.