nieuws Bestuurskracht

Notadokter: Vacciberen in anderhalvewetersamenleving

Laatst vertelde iemand mij dat hij een pen en een notitieblokje naast zijn bed heeft liggen om bij onverhoeds ontwaken meteen een idee voor een tekst of een liedje op te kunnen schrijven. Sinds kort gebruikt hij daarbij een pen met een lampje. Om zijn echtgenote niet onnodig te hinderen. Niet alle ideeën zijn bovendien altijd even rijp om meteen te delen…

De vraag “waar doe je inspiratie op voor het schrijven van een stukje tekst?” levert een baaierd aan antwoorden op. Zo deed Simon Carmiggelt de inspiratie voor zijn Kronkels vaak op in het café. Martin Bril stapte in zijn auto en reed domweg naar de één of andere plaats om eens te kijken of daar iets loos was. Er zijn mensen die de beste ideeën in complete isolatie krijgen, anderen krijgen juist inspiratie van drukte.

Zelf doe ik de meeste inspiratie voor het schrijven op onder de douche. Wellicht zorgt de associatie van douchen met het veilige gevoel van de baarmoeder ervoor dat dan in complete zorgeloosheid de creativiteit bij mij loskomt, ik weet het niet. Maar na 10 minuten douchen is een column als deze van pakweg achthonderd woorden al vrijwel af. Heb ik wat meer tijd nodig voor inspiratie dan doe ik tegenwoordig via de app van de Hersenstichting een Ommetje van 20 minuten.

*Dit is het eerste deel van een artikel van Gert Riphagen uit Publiek Denken 26: Kabinet aan zetLees hier verder

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *