nieuws Bestuurskracht

Wegwijs in vaktermen, begrippen en regels

Binnenkort komt Trefwoorden voor de informatieprofessional, van actieve openbaarmaking tot zorg voor archief uit. Rob Kramer, voormalig hoofdinspecteur bij de Erfgoedinspectie, stelde dit naslagwerk samen.

Trefwoorden voor de informatieprofessional, een uitgave van Publiek Denken en het Nationaal Archief, geeft een beknopte uitleg van begrippen uit het vakgebied en van normen en regelgeving. Kramer wil hiermee spraakverwarring voorkomen tussen archivarissen en informatieprofessionals. De werelden van deze vakgebieden groeien volgens hem steeds meer naar elkaar toe.

Trefwoorden voor informatieprofessionals komt uit als e-publicatie en op papier. Het is een bron die je het beste direct bij de hand kunt houden en waarin je snel een begrip op kunt zoeken, aldus Kramer. Ook verwijst de e-publicatie naar websites en andere bronnen op het internet. Bij uitleg van regelgeving wordt bijvoorbeeld steeds verwezen naar het bijbehorende artikel uit wet of besluit.

Het naslagwerk moet zo actueel en volledig mogelijk zijn. Om die reden komt er een redactie die zorgt voor de nodige onderhoud en verbetering. Ook breidt de redactie de begrippenlijst nog verder uit.

Rob Kramer, Trefwoorden voor de informatieprofessional, van actieve openbaarmaking tot zorg voor archief. Publiek Denken, Den Haag 2021. ISBN: 9789083020334

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *