nieuws Groene overheid

Noord-Brabant werkt aan water en bodem

De provincie Noord-Brabant wil anders omgaan met water- en bodemgebruik. Niet langer zal de vraag naar water en bodem leidend zijn, maar juist de draagkracht van het water- en bodemsysteem.

Dat staat in het Ontwerp Regionaal Water en Bodem Programma (RWP), een uitwerking van de Visie Klimaatadaptatie en de wettelijk vastgelegde provinciale taken en opgaven op het vlak van water.

De provincie wil onder meer water langer vasthouden om droge periodes op te vangen en water meer de ruimte geven in periodes van hevige regenval. Hiermee wil Noord-Brabant voldoende water hebben voor de natuur, maar ook beschikbare watervoorraden voor economische bedrijvigheid garanderen. Onder andere het gebruik van water in gesloten kringen moet hierbij helpen. Hoogwaardig grondwater wordt voortaan niet verspild voor laagwaardige functies zoals bijvoorbeeld spoelprocessen en waar mogelijk worden stoffen in water hergebruikt.

In het RWP staat de ambitie om het watersysteem in 2050 op orde te hebben. Het programma biedt een kader waarbinnen waterschappen en gemeenten de ruimte hebben om eigen beleid op te stellen en uit te voeren.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *