nieuws Groene overheid

Den Haag zet vaart achter energietransitie

Den Haag wil tempo maken met de overstap naar schone energie. Om de koers hiervoor uit te zetten, gaat het Haags college het nieuwe Stedelijk Energieplan bespreken met betrokkenen en burgers.

Het stadsbestuur zet in de energietransitie vooral in op bestaande technieken, zoals onder meer geothermie (warmte uit de aarde), aquathermie (warmte uit water) en restwarmte. Per wijk kijkt de gemeente, samen met bewoners en eigenaren, naar passende oplossingen en het tempo waarin deze dienen te worden toegepast. Dit is onder andere afhankelijk van de wensen van betrokkenen, het type gebouwen of huizen en de aanwezigheid van bronnen. De gemeente neemt in de plannen vooral een regierol en koppelt de juiste partijen en initiatieven aan elkaar. Als er geen financiële bijdrage mogelijk is, kan er geholpen worden met kennis, vergunningverlening of omgevingsmanagement of bij het aanvragen van landelijke of Europese subsidies.

De Haagse wethouder gaat de komende tijd (digitaal) in gesprek met de stad om meer helderheid krijgen over hoe Den Haag de overstap wil maken naar schone energie.

Lees hier het Stedelijk Energieplan

 

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *