nieuws Groene overheid

Grootste drijvende zonnepark van Europa in aanbouw

De bouw van het drijvende zonnepark op de Bomhofsplas in Zwolle, het grootste drijvende zonnepark van Europa, is in volle gang. Het park heeft 72.000 zonnepanelen en een vermogen van 27,3 megawatt en zal wanneer het gereed is voldoende stroom leveren voor zo’n 7000 Zwolse huishoudens.

Roland Pechtold, eindverantwoordelijke van GroenLeven, zegt ontzettend trots te zijn op het project, waarbij de dubbelfunctie en het lokale aspect centraal staan.  Door zandwinplassen en andere binnenwateren te combineren met zonnepanelen wordt de inzet van goede grond of natuur voor duurzame energie vermeden. Dit sluit aan bij de filosofie van GroenLeven: zonne-energie creëren als dubbelfunctie op daken, parkeerplaatsen, vuilstorten, industrieterreinen en dus water. Deze drijvende zonnebron is, naast de grootste, ook direct de meest lokale drijvende zonnebron van Europa.

Met het installeren van biohutten, gevlochten kooien met hout en schelpmateriaal onder het zonnepark wordt de biodiversiteit in de omgeving gestimuleerd. Ook zal een ecologisch bureau onderzoek doen naar hoe de ecologie omtrent drijvende zonneparken verder gestimuleerd kan worden.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *