nieuws Groene overheid

Rotterdam bestrijdt economische crisis met energietransitie

De gemeente Rotterdam gaat de investeringen in de energietransitie inzetten als middel om de door het coronavirus ontstane economische crisis te bestrijden. De investeringen moeten leiden tot energiebesparingen, maar ook tot extra bedrijvigheid en werkgelegenheid.

In september 2019 startte Rotterdam met het Uitvoeringsplan Energietransitie. In dat plan zijn 36 projecten en programma’s opgenomen die de energietransitie moeten versnellen. Het gaat bijvoorbeeld om circulaire verwerking van afval of laadpalen voor elektrisch rijden.

De gemeente verwacht komend jaar het aantal duurzame projecten uit te breiden. Nieuwe projecten worden getoetst aan een nieuw afwegingskader. Daarin blijven de mate waarin CO2 wordt gereduceerd en in hoeverre projecten bijdragen aan de circulaire economie een belangrijke afwegingsfactor. Daarnaast hebben de effecten op werkgelegenheid en bedrijvigheid een zwaardere plek gekregen in het afwegingskader, zodat de duurzame investeringen ook helpen de economische crisis op te lossen.

 

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *