nieuws Groene overheid

Slagvaardig stikstofbeleid

De nieuwe kabinetsplannen om de uitstoot van stikstof te verlagen, zijn volgens de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) een stap in de goede richting. ‘We hebben nog wel zorgen. Er staan nu duurzame energieprojecten stil, dat moet snel worden opgelost,’ aldus NVDE-directeur Olof van der Gaag.

Het kabinet kwam onlangs met een nieuw pakket maatregelen om de stikstofuitstoot te verlagen. Voor bouwprojecten die tijdelijk de stikstofuitstoot verhogen is geen natuurvergunning meer nodig en de overheid trekt een half miljard euro uit om de ontwikkeling van “schone” machines en voertuigen te stimuleren. Die maatregelen liggen dicht bij het pleidooi van de NVDE voor het salderen van projecten en het inzetten van emissieloze machines. Alleen een derde speerpunt van de NVDE, innovatie op het gebied van bio-energie (energie uit bio-massa, red.), komt niet in de kabinetsplannen naar voren.

*Dit is het eerste deel van een artikel uit de Publiek Denken-special Groen Akkoord: jongleren met lasten en lustenKlik hier om verder te lezen

Beeld: NVDE

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *