nieuws Groene overheid

Versnelling duurzame renovatie huurwoningen

Het ministerie van BZK investeert 100 miljoen euro om woonwijken sneller, efficiënter en betaalbaar te verduurzamen. De regeling Renovatieversneller moet ervoor zorgen dat het tempo van verduurzaming omhoog gaat en de kosten omlaag.

In het Klimaatakkoord staat dat jaarlijks 200.000 woningen verduurzaamd moeten worden. De Renovatieversneller draagt daar aan bij, terwijl het tegelijkertijd kan zorgen voor continuïteit en werkgelegenheid in de bouwsector, die naar verwachting flink zal lijden onder de coronacrisis.

Renovatieversneller biedt tot en met 2023 jaarlijks een inschrijfronde en een zesjarig landelijk ondersteuningsprogramma met begeleiding en kennisdeling. Om in aanmerking te komen voor de regeling kunnen woningeigenaren gezamenlijk een voorstel indienen. De ingediende aanvragen concurreren met elkaar op criteria als het aantal woningen in het renovatieproject, de verwachte kostenverlaging, de mate van vernieuwing en de mogelijkheden om de aanpak te herhalen in de regionale en landelijke woningvoorraad. De aanvragen die als beste uit de competitie komen, kunnen gebruik maken van de regeling.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *