nieuws i-Samenleving

Amsterdam meest aantrekkelijke woongemeente in Nederland

Amsterdam is de populairste stad van Nederland om te wonen, maar Utrecht komt steeds dichterbij. Dat blijkt uit de nieuwe Atlas voor gemeenten, die woensdag 15 juni werd gepresenteerd. De grootste stijger op de ranglijst is Dordrecht. ‘Een onontdekte parel’, volgens de onderzoekers. 

De Atlas voor gemeenten vergelijkt elk jaar de 50 grootste gemeenten van Nederland op 50 punten met elkaar. De Atlas bevat veel ranglijsten waarmee de relatieve positie van een gemeente kan worden bepaald. Zo biedt ze een schat aan informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van de Nederlandse gemeenten.

Net als andere jaren voert Amsterdam de lijst aan als aantrekkelijkste woongemeente. Grootste stijgers zijn Dordrecht, Arnhem en Eindhoven. Dat was tien jaar geleden ook al zo. Binnen de top 10 veranderde wel het één en ander. Zo verdrong Nijmegen Amersfoort en steeg Dordrecht van plaats 30 in 2006 naar plaats 14. Andere stijgers zijn Eindhoven, Nijmegen en Enschede. Emmen, Hilversum, Delft en Oss zijn de grote verliezers van de ranking.

De Atlas schrijft: ‘In de top-10 van grootste stijgers staan vooral steden die de laatste jaren flink hebben geïnvesteerd in de kwaliteit van hun binnenstad’.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *