nieuws i-Samenleving

City Deal tegen cybercrime

Van digitale wijkambassadeurs tot een lokale helpdesk bemand door IT-studenten: in de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime gaan 8 steden, 3 ministeries, veiligheidsorganisaties en kennisinstellingen samen aan de slag om de cyberweerbaarheid onder burgers en bedrijven te verhogen.

De City Deal ondersteunt gemeenten en de regionale samenwerkingsverbanden Veiligheid en Platforms Veilig Ondernemen. Ook activeert ze hen om burgers en MKB-ondernemers bewust te maken van hun kwetsbaarheid en hun weerbaarheid tegen cybercrime te vergroten. “Een goede samenwerking tussen Rijk en gemeenten bij het beveiligen van onze digitale infrastructuur en tegengaan van cybercriminaliteit is belangrijker dan ooit”, licht Ferd Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, toe. “Gezamenlijk beschermen we kwetsbare doelgroepen als ondernemers, jongeren, ouderen en laaggeletterden tegen niets en niemand ontziende cybercriminelen. De afspraken in de City Deal helpen ons daarbij.”

Webinar
Op woensdag 28 oktober 2020 organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) de startbijeenkomst City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime. In deze startbijeenkomst staan interessante bijdragen van de minister van Justitie en Veiligheid, de staatssecretaris van BZK en Maike Borst, cyber threat analist bij Heineken, op het programma. De bijeenkomst eindigt met de digitale ondertekening van de City Deal. Voor wie meer wil weten over deze City Deal en de cyberprojecten die daar deel van uitmaken, kan zich aanmelden voor het gratis webinar van woensdag 28 oktober om 16.00 uur.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *