nieuws i-Samenleving

Daadwerkelijke gezondheidsrisico’s 5G soms nog onbekend

Het is nog niet duidelijk of blootstelling aan 5G-frequenties daadwerkelijk gezondheidsrisico’s oplevert. Dat blijkt uit een advies van de Gezondheidsraad aan de Tweede Kamer. Weliswaar is de samenhang tussen 5G-frequenties en gezondheidsschade niet aangetoond, maar zij is voor een aantal ziekten voorlopig ook niet uit te sluiten.

De Tweede Kamer vroeg om dit advies vanwege zorgen in de samenleving over de effecten van 5G-netwerken op de gezondheid. De commissie kan echter nog niet antwoorden op de vraag of blootstelling aan 5G-frequenties gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Ten eerste is het daarvoor nodig om te weten welk niveau van blootstelling schadelijk kan zijn bij mensen. Dat vergt een uitgebreidere analyse van de wetenschappelijke gegevens dan de commissie heeft kunnen uitvoeren. Daarnaast is het nodig om te weten wat de feitelijke blootstelling aan radiofrequente elektromagnetische velden is na de invoering van 5G. Dat is nog niet bekend omdat 5G nog maar deels in gebruik is genomen.

Voor de ziekten en aandoeningen die de Gezondheidsraad al wel onderzocht, is de commissie de samenhang tussen blootstelling aan 5G-frequenties en de ziekten en aandoeningen niet aangetoond of acht zij deze onwaarschijnlijk.

Lees hier het gehele advies van de Gezondheidsraad

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *