nieuws i-Samenleving

Hartslagsleutel wint veiligheid innovatie competitie

Science & Technology Corporation BV won eind vorige week op Zr. Ms. Karel Doorman in Den Helder de Veiligheid Innovatie Competitie 2015. De ‘hartslagsleutel’ die het bedrijf uitdacht is bedoeld om snel en veilig een overheidsgebouw binnen te komen.

De jury oordeelde dat dit systeem veilig, simpel, innovatief en breed toepasbaar is. Thema rond de innovatiewedstrijd voor het midden- en kleinbedrijf was ‘slimme toegangscontrole’. De zogeheten Cardio Access Key is gekozen uit meer dan 20 inzendingen.

De sleutel werkt met de hartslag als uniek kenmerk. Polsband om, hartslag meten en de cardio access key werkt de hele dag. Doorknippen of afdoen zet de polsband weer ‘op slot’. Met de hoofdprijs, een contract van € 200.000, werkt Science & Technology Corporation BV het idee verder uit.

Ubiqu Access BV eindigde op de tweede plaats voor een slimme toepassing van de smartphone als universele en unieke sleutel. Met het idee voor een camerasysteem dat voertuigen, ook zonder kenteken, simpel identificeert, sleepte ViNotion de derde plek in de wacht.

De Veiligheid Innovatie Competitie is een manier om nieuwe oplossingen te zoeken voor veiligheidsvraagstukken. De competitie wordt georganiseerd door de ministeries van Veiligheid en Justitie en Defensie, de Nationale Politie en de Koninklijke Marechaussee.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *