nieuws i-Samenleving

Rijk stelt eerste CISO aan

Aart Jochem wordt per 1 november 2020 de eerste Chief Information Security Officer (CISO) Rijk bij de directie CIO Rijk van het Ministerie van BZK.

Jochem is op dit moment CISO en hoofd Security & Quality Office bij pensioenfonds PGGM. Daarvoor was hij onder meer van 2012 tot 2016 DT-lid en hoofd Monitoring and Response bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

Vorig jaar kondigde de minister van BZK de functie van CISO Rijk aan om zo de coördinatie op informatiebeveiliging binnen de Rijksoverheid structureel te verbeteren. De CISO Rijk wordt het boegbeeld op het domein van informatiebeveiliging en privacybeleid voor de Rijksoverheid.

Binnen de Directie CIO Rijk wordt tevens een afzonderlijke afdeling Informatiebeveiliging & Privacy gerealiseerd, die de nieuwe CISO Rijk bij diens taken moet ondersteunen. Daarnaast speelt de CISO Rijk een belangrijke rol in contacten buiten het rijk met de andere (mede- en buitenlandse) overheden, het bedrijfsleven en vervult de CISO Rijk een sleutelpositie ten aanzien van samenwerking met ZBO’s.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *