nieuws Publieke professional

Winnaar Jonge Ambtenaar van het Jaar op 23 januari bekendgemaakt

Op 23 januari strijden Nissrin Dhkissi (ministerie van Defensie), Rachelle Dohmen (gemeente Sittard-Geleen) en Yasmin Brewster (Stroomopwaarts) om de titel van Jonge Ambtenaar van het Jaar. Volgens organisator van de verkiezing FUTUR hebben alle drie de finalisten op eigen wijze binnen hun eigen werkgebied grenzen verlegd.

De finale tussen de drie jonge ambtenaren zal plaats vinden in voormalig penitentiaire inrichting de LiK in Utrecht. In deze gevangenis worden zij aan de tand gevoeld over hun ‘stoute daden.’ Hoe zijn zij de bureaucratie te lijf gegaan? Hierbij gaat het niet alleen om lef tonen in lastige situaties, maar ook om het durven reflecteren over en leren van hun eigen acties. Om te kijken of de finalisten dit in zich hebben, zullen zij live proeven van bekwaamheid moeten volbrengen voor het publiek en de jury.

De jury zal bestaan uit onder andere: Sylvo Thijsen (directeur Staatsbosbeheer en Overheidsmanager van het Jaar 2019), Steven Steenbergen (directeur Bestuursacademie Nederland), en Tim Smit (Landelijk voorzitter FUTUR).  Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Hiervoor kan iedereen op de kandidaten stemmen. Om te stemmen en voor kaarten kunt u kijken op www.futur.nl.

Naast de Jonge Ambtenaar van het Jaar wordt ook de FUTUR PROOF Award uitgereikt aan een toekomstgerichte overheidsinstelling die werk maakt van verjonging en vernieuwing. De gemeente Sittard-Geleen, de gemeente Meierijstad en de gemeente Hollands Kroon maken dit jaar kans om de prijs in de wacht te slepen. Drie gemeenten die ieder op eigen wijze een voorbeeld zijn voor andere publieke organisaties. Hoe zij hier invulling aan geven? Dat hoort u op 23 januari!

Op de foto: De finalisten werden tijdens de uitreiking van de Overheidsawards bekendgemaakt. Van links naar rechts Yasmin Brewster,  Nissrin Dhkissi en Rachelle Dohmen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *