nieuws Wie is wie?

John Voppen voorzitter RvB Prorail

John Voppen wordt per 1 december de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van ProRail. De afgelopen maanden vervulde hij deze functie op interim basis, na het vertrek van zijn voorganger Pier Eringa.

Voppen werkt sinds 2005 bij ProRail, waarvan sinds 2016 als directeur operatie binnen de raad van bestuur. Daarvoor werkte hij van 2011 tot 2016 als directeur Verkeersleiding. Eerder was Voppen, onder meer consultant bij Accenture. Bij ProRail was Voppen de afgelopen jaren als lid van de raad van bestuur verantwoordelijk voor het vergroten van de capaciteit op het spoor, het verbeteren van de betrouwbaarheid en het duurzamer maken van het spoor. Dit blijven ook de komende jaren belangrijke speerpunten. 

Het kabinet is voornemens het wetsvoorstel voor de omvorming van ProRail tot zbo binnenkort naar de Tweede Kamer te sturen. De inwerkingtreding van de wet is voorzien op 1 januari 2021. Voor een goed verloop van de omvorming tot publieke organisatie en de continuïteit is het belangrijk dat Voppen per 1 december al voorzitter van de raad van bestuur is. Het afgelopen jaar is hij als lid van de raad van bestuur al nauw betrokken geweest bij de ZBO-vorming.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *