Tweedehands tractor gezocht

Ik heb er zin in. Ik zie dat het Malieveld zich goed herstelt van de natte winter en van de vele demonstraties. Het frisse groen nodigt uit om binnenkort weer voluit te gaan. Het belooft een goed jaar te worden voor demonstreren. En omdat ik de afgelopen jaren zelf mijn kans voorbij liet gaan, bedacht ik dat ik beter voorbereid het nieuwe jaar moest ingaan. Vandaar deze advertentietekst: wie heeft een leuke tweedehands tractor te koop?

De tractor hoeft niet veel te kunnen. Het enige dat ie moet kunnen, is intimideren. Dus graag hoog met grote wielen. Wat ook handig is, is dat ie de snelweg op kan. Dus graag met nummerplaten. Even heb ik nog overwogen een advertentie op te stellen voor een grote truck met oplegger. Ik heb gezien dat die nog intimiderender zijn dan tractoren. Maar het manoeuvreren in de binnenstad van Den Haag zie ik niet zitten. Daarbij, een ander rijbewijs halen is gedoe. Dus dat wordt het niet. Wel jammer, want die grote trucks maken veel indruk en hebben een groot schrijfoppervlak.

Inmiddels heb ik al wat oude lakens verzameld. Mijn gezin is die aan elkaar aan het knopen om er binnenkort de eerste stevige eisen op te schrijven. Voorlopig blijven ze nog even blanco. Want ik weet nog niet welke recht­vaardige eisen ik ga stellen. Dat is eigenlijk nog het meest lastig aan mijn voornemen. Het gaat redelijk goed met mij. Ik weet nog niet waarvoor ik de barricades op ga. Maar ik heb gemerkt dat als ik dat niet doe, heel veel anderen dat wel doen. En daar bijna allemaal geld of beloftes op krijgen. De overheid lijkt wel een geluksmachine, waar iedereen een stevig beroep op doet. Die kans wil ik niet langer meer missen.

Ik sta nu wel klaar voor het nieuwe demonstratie­seizoen. Waar ik over zit te denken, is dat ik misschien maar eens op moet komen voor de eis dat het met anderen beter moet gaan. Zoals gezegd, met mij gaat het redelijk. Maar met anderen gaat het niet altijd goed. Zo’n eis is nog redelijk nieuw, dus dat geeft mooie kansen. En als dat niet gaat lukken, kan ik altijd nog op de spandoeken eisen dat ik wil dat de overheid niets doet, omdat ik zelf mijn problemen zal gaan oplossen. Daar heeft de overheid vast niet van terug. Dat zal echt gaan verrassen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. Het stukje wekt de indruk dat je je niet hebt verdiept in de beweegredenen van de demonstranten van de afgelopen jaren. Heel jammer maar kennelijk is dat de norm tegenwoordig.