Provincie Overijssel tikt minister IenW op de vingers

De provincie Overijssel signaleert een groeiende onrust en onvrede onder inwoners en instellingen die participeren in het inspraaktraject rond Lelystad Airport. In een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat)  schrijft de provincie dat de minister in de planMER van de Luchtvaartnota een nul-alternatief uitwerkt waarbij Lelystad Airport open is. Dit voedt het maatschappelijk verzet en hierdoor neemt de weerstand verder toe. De minister houdt met deze weerstand te weinig rekening, aldus de provincie.

Overijssel pleit voor een andere volgorde van besluitvorming. ‘Besluit éérst over het beleid voor de lange termijn, besluit daarna over de indeling van het luchtruim. Zolang er geen besluit ligt over de herindeling van het luchtruim, vinden wij het niet gewenst om te spreken over opening van Lelystad Airport. Een andere volgorde van besluitvorming doet recht aan de maatschappelijke wens en kost slechts beperkt extra tijd.’

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 1. Ben een beetje klaar met die provinciale ‘jankers’ uit Overijssel…. Wel vertrekken van Schiphol als het uitkomt maar als blijkt dat nieuwe aanvliegroutes in de buurt van “Overijssel” komen… direct aan de bel trekken…. Wordt tijd dat de heren van Holland de graaf en gravin van Gelre weer eens op het matje roepen.
  Ben zelf opgegroeid in Buitenveldert en Amstelveen en woon nu in Zaanstad waar we dagelijks goed zicht hebben op alle aan-vlieg-routes. En een nieuwe luchthaven is al gepland bij ons in de buurt, voor de kust bij Wijk aan Zee. That’s life… Leven in de provincie Overijssel is heel wat anders zeker?

  1. Ik vind het niet zo netjes om deze mensen als ‘jankers’ neer te zetten, eveneens vind ik ongepast on te generaliseren.
   Wie zegt dat deze mensen vanaf Schiphol vliegen ?
   Ik woon zelf naast MAA, ik ben ( volgens uw opinie) ook een jankerd …..maar ik vlieg helemaal niet, vanaf geen enkele luchthaven, dat kan ook !!
   Niet meteen in hokjes denken, daar ben ik een beetje klaar mee !!