A&O fonds Gemeenten

Nieuwe subsidieregelingen brengen expertise naar gemeenten

In 2021 kunnen gemeenten subsidies aanvragen om speciale expertise in huis te halen voor gemeentelijke projecten. Via A&O fonds Gemeenten zijn er twee mogelijkheden om gemeentelijke projecten te ondersteunen met subsidieregelingen.

De Stimuleringsregeling is er voor projecten die nieuw zijn voor de gemeente. Bij de Stimuleringsregeling kan de gemeente subsidie of een expert krijgen. Een expert helpt je bij de start van het project. Deze regeling bestaat uit een vast bedrag van €5.000 of een expert ter waarde van maximaal €5.000.

De StimuleringsregelingPLUS is er voor projecten die nieuw zijn voor de sector. Bij de StimuleringsregelingPLUS kan de gemeente naast subsidie ook een expert krijgen, die je bij de start van het project helpt. Sowieso wordt een expert aan je toegewezen om het project te volgen. Deze regeling bestaat uit een vast bedrag van € 25.000 én een expert. We zetten jouw project graag in het zonnetje! Daarmee helpt onze subsidieregeling niet alleen jouw gemeente, maar kan jouw project ook andere gemeenten inspireren!

Drie aanvraagperiodes
Er zijn in 2021 drie vastgestelde aanvraagperiodes van elk 3 maanden. Na afloop van een periode is het aanvraagloket voor een maand gesloten. In die maand worden de binnengekomen subsidieaanvragen beoordeeld en worden de best beoordeelde aanvragen gehonoreerd. De deadlines voor de subsidieaanvragen zijn 31 maart, 31 juli en 30 november 2021.

Vijf thema’s
Elke periode kunnen er 25 subsidies voor de Stimuleringsregeling en 3 voor de StimuleringsregelingPLUS worden toegekend. De projecten moeten een nauw verband hebben met de thema’s uit het beleidsplan 2021 van A&O fonds Gemeenten:

  • Eigen regie in Loopbaanontwikkeling
  • Leiderschap en cultuur
  • Leren en ontwikkelen
  • Talent van de toekomst
  • Vitaliteit

Wil je meer weten over de specifieke onderwerpen die we subsidiëren of subsidie aanvragen? Neem dan eens een kijkje op de Subsidie & Expertise-pagina.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *