De Meeuw

Modulair bouwen is een buitenkans

Modulair bouwen biedt grote kansen in de ontwikkeling van flexibele, verplaatsbare en circulaire huisvestingsoplossingen. Het levert tijdwinst en meer hergebruik van bouwmaterialen op. Ook zorgt het voor minder bouwafval, verlies van grondstoffen en uitstoot van CO2. Bouwonderneming De Meeuw in Oirschot is gespecialiseerd in modulair bouwen, of het nu om wonen, zorg, onderwijs of het bedrijfsleven gaat.

De Meeuw heeft met de propositie Toekomstbouwers een circulaire en duurzame manier van werken gerealiseerd. Zo nemen toeleveranciers gebruikte bouwmaterialen na 10 tot 15 jaar terug voor recycling. Denk daarbij aan systeemplafonds, vloeren, wanden, raamkozijnen, isolatiematerialen, dakbedekking, bedrijfskleding. Overige materialen zoals lichtkoepels, sanitair, klinkers en tegels worden afgezet op de (online) markt voor tweedehands bouwmaterialen. Er wordt nagenoeg niets meer weggegooid.
Door modulair te bouwen maakt bouwonderneming De Meeuw het mogelijk om gebouwen – nadat ze 10 tot 15 jaar zijn gebruikt – volledig te demonteren in individuele units, die na renovatie in de fabriek van De Meeuw kunnen worden hergebruikt in nieuwe projecten. Zo is in Amsterdam vorig jaar het circulair wooncomplex Stek Oost van woningcorporatie Stadgenoot opgeleverd. Voor Stek Oost – dat voor een periode van 10 jaar 250 jongeren kan huisvesten – zijn 350 gedemonteerde woonunits uit zorginstelling Orangerie in Eindhoven gebruikt. Ook de overige 500 woonunits van Orangerie zijn hergebruikt, bijvoorbeeld voor een kinderdagverblijf in Rosmalen en een basisschool in Nijkerk. Op eenzelfde wijze is de afgelopen maanden modulaire huisvesting gerealiseerd voor arbeidsmigranten, zijn diverse bedrijfspanden opgeleverd: panden en appartementen voor de zorg zoals voor Bartim.us in Ermelo, wooncomplexen, een internationale school in Amsterdam (AICS) en andere schoolgebouwen.

Eigentijds
Modulair bouwen biedt grote kansen in de ontwikkeling van flexibele, verplaatsbare en circulaire huisvestingsoplossingen binnen eigentijdse smart and circular city-concepten. Het levert grote tijdwinst, meer hergebruik van bouwmaterialen en minder bouwafval en verlies van grondstoffen op. Ook de uitstoot van CO2 neemt af, doordat met modulair bouwen minder transportbewegingen zijn gemoeid dan in de traditionele bouw.

De Meeuw heeft productievestigingen in Nederland, België, Zwitserland en Roemenië en verkoopkantoren in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot (Noord-Brabant).
Voor meer informatie

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *