alle artikelen van Gemeente Waalwijk

Waalwijk verwelkomt jong talent

De gemeente Waalwijk streeft naar meer jonge ambtenaren in haar personeelsbestand. Daarvoor heeft ze sinds begin dit jaar een makelaar jong talent aangenomen.

Of het leuk is om bij een gemeente te werken? Na haar stage Human Resource Management bij de gemeente Waalwijk vroeg de 22-jarige Mirthe van Veen zelf of ze niet kon blijven. ‘Ik deed eerst stage bij een commerciële organisatie, en dat paste helemaal niet bij mij. Daar draaide het vooral om de centen. In het HR-vak gaat het om mensen, en dat zag ik daar niet terugkomen. Bij de gemeente Waalwijk staat wel de mens centraal.’ Er werken in Waalwijk ruim vierhonderd ambtenaren en er is nog eens een flexibele schil van honderd professionals. Het personeel is erg divers, stelt Van Veen. ‘Dat maakt het werk van HR zo leuk. We werken met een leuk team, waar ik me echt thuis voel. Daarom wilde ik graag blijven.’ En daar werkte haar manager graag aan mee. Omdat de organisatie als doel heeft meer jong talent aan te trekken en te behouden, werd een nieuwe functie opgezet, makelaar jong talent. Die zij nu met veel plezier vervult.

Welkom
Dat jonge mensen welkom zijn, merkte ook de 26-jarige Jim van Beckhoven uit Oisterwijk. Hij kreeg zijn baan als verkeerskundig beleidsmedewerker in Waalwijk al voordat hij was afgestudeerd, op voorwaarde dat hij zijn diploma haalde. Door eerdere stages bij de gemeente Amsterdam en de gemeente Boxtel kende hij het werken voor een gemeente al. ‘Vooral het politieke aspect van het werk als ambtenaar vind ik erg interessant en in deze functie kan ik ervaring opdoen binnen de vele aspecten van verkeerskunde. Ik ben niet met een project bezig, maar met heleboel dingen tegelijk. Van parkeervergunningen, meldingen, reconstructieprojecten en verkeersveiligheidkwesties die moeten worden opgelost. Ik kreeg al snel verantwoordelijkheden en werd budgethouder voor bepaalde posten. Dit is echt een heel mooie startersfunctie en een mooie opstap voor mijn verdere carrière.’

Contact met inwoners
Vooral de directe contacten met inwoners vindt hij leuk. ‘Ik ben nu een jaar bezig in deze functie, en als ik door Waalwijk fiets, zie ik allerlei maatregelen die van mij zijn. Zo hebben we in gesprek bijvoorbeeld bedacht dat er een zebraoversteekplaats moest komen zodat de kinderen veilig kunnen oversteken. Deze maatregel lag binnen een paar weken op straat. Dat is echt mooi.’ Klasgenoten van Van Veen verklaarden haar voor gek dat ze ging werken bij een gemeente. Ook Van Beckhoven kent de vooroordelen over gemeenteambtenaren. ‘Niks is minder waar. Dat stereotype beeld van de gemeenteambtenaar is echt verouderd. Er wordt echt hard gewerkt. De gemeente is een fijne organisatie met leuke mensen, een mooie mix van jonge en oudere werknemers.’ En juist voor jonge mensen is de gemeente een goede plek, denkt Van Veen. ‘Jongeren willen graag een bijdrage leveren aan de maatschappij. Waar kan dat nou beter dan bij een gemeente? Er zijn zoveel ontwikkelingsmogelijkheden. Er is eigenaarschap. Je mag en kunt heel veel zelf. Dat is goed voor jong talent.’

Jong talent en wil je meer weten over werken bij Waalwijk? Neem dan contact op met Mirthe van Veen, mvanveen@waalwijk.nl, 06-50097126.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *