Podcasts

Publiek Denken is begonnen met het uitzenden van podcasts. We willen hiermee nog meer inspiratie en reflectie bieden aan overheidsprofessionals en geïnteresseerden in de publieke sector. Vanaf 5 maart starten we met de podcastreeks ‘Een zoektocht naar draagvlak.’ In de podcasts worden verschillende verrassende invalshoeken genomen, zoals het belang van emotionele deliberatie in de energietransitie of hoe conflict juist bij kan dragen aan breder draagvlak.

Meld je hier aan om je te abonneren op onze podcast en ontvang aankondigingen hierover in je persoonlijke mailbox.

De eerste drie podcasts zijn nu te beluisteren. In de eerste aflevering spreken hoogleraar Rinie van Est en wethouder Jacqueline van Dongen over het creëren van duurzaam draagvlak voor de energietransitie. In de tweede aflevering spreken bestuurskundige Eva Wolf en directeur van de Natuur en Milieufederatie Annie van de Pas over het nut van constructieve conflicten bij het ontstaan van draagvlak. In de derde aflevering spreken onderzoeker en adviseur Marije van den Berg en bestuurskundige en raadslid Dieger ten Berge over verantwoordelijkheid en zeggenschap bij de energietransitie.

*De vierde podcast, die zich baseert op het essay van hoogleraar Tine de Moor, kon vanwege het coronavirus nog niet worden opgenomen.

Ga voor meer achtergrondinformatie naar de shownotes van de podcasts:
Podcast – #1 Een zoektocht naar draagvlak
Podcast – #2 Verder door verzet
Podcast – #3 Verantwoordelijkheid en zeggenschap democratisch goed delen

In de shownotes vind je ook de link naar de essays die de basis vormen van de podcasts.

De podcast maakt deel uit van een serie van vijf waarin wetenschappers, ambtenaren en experts op zoek gaan naar draagvlak en acceptatie van de energietransitie. De serie is een samenwerking tussen Publiek Denken en DuurzaamDoor.

Geen podcast missen? Ontvang aankondigingen hierover in je persoonlijke mailbox.