nieuws

Tesla-revolutie

In 2050 moet Nederland klimaatneutraal en circulair zijn. Een circulaire economie is gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen en energie, gaat  zuinig om met schaarse grondstoffen en beperkt schadelijke emissies tot een minimum. Fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie en steenkool worden niet langer gebruikt. Maar hoe ambitieus is deze doelstelling eigenlijk? Toegegeven, er verandert veel. Toch lijken we nog lang niet zonder olie te kunnen. De olieconflicten en de geopolitieke spanningen zijn daarom nu groter dan ooit.

In De Tesla-revolutie; waarom de olie-industrie haar acht verliest voeren auteurs Willem Middelkoop en Rembrandt Koppelaar de lezer mee in de huidige energietransitie. In korte Q&A-hoofdstukken vertellen ze het ‘complete verhaal’, waarbij onder andere vragen worden beantwoord als: waarom worden er in 2030 vrijwel alleen nog elektrische auto’s verkocht? En: waarom raakt de goedkope olie op?

Willem Middelkoop werd bekend als marktcommentator voor RTL Z en DWDD. Als bestsellerauteur van onder andere De Big Reset (2014) en Als de dollar valt (2007) heeft hij bijna 150.000 boeken verkocht, in acht verschillende talen. Rembrandt Koppelaar is senior onderzoeker bij het Zwitserse Institute for Integrated Economic Research (IIER), waar hij energiestromen in economieën onderzoekt.

Meer informatie over de energietransitie en hoe duurzaam Nederland op dit moment is, lees onze e-zine Koersen op klimaatneutraal.

Rembrandt Koppelaar en Willem Middelkoop, De Tesla-revolutie; waarom de olie-industrie haar macht verliest, ISBN 9789462982079, Amsterdam University Press, Amsterdam 2017.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *