nieuws Publieke professional

Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2020

Publiek Denken kiest in 2020 voor de tiende keer de Ambtenaar van het Jaar. We belichten ambtenaren die een excellente prestatie hebben geleverd of die een bijzonder verhaal hebben. Wie zijn de succesvolle sleutelfiguren bij de overheid? En wat maakt hen tot een voorbeeld voor anderen?

Tot 12 oktober kunnen ambtenaren hun collega nomineren voor de Publiek Denken top 100 Ambtenaar van het Jaar. In totaal zijn er 6 categorieën:

Rijksoverheid management Decentraal management
Rijksoverheid beleid Decentraal beleid
Rijksoverheid uitvoerend Decentraal uitvoerend

Onder Rijksoverheid vallen ook alle centrale uitvoeringsorganisaties en ZBO’s. Onder decentraal alle waterschappen, provincies en gemeenten.

Na de nominatieronde vindt een stemronde plaats, op basis waarvan een Top 100 wordt vastgesteld. Een jury onder leiding van Carsten Herstel, (directeur-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) kiest uit de Top 12 de Ambtenaar van het Jaar. Ook wordt een publieksprijs uitgereikt aan de ambtenaar die de meeste stemmen heeft binnengehaald.

De Ambtenaar van het Jaar 2020 wordt op 15 december bekendgemaakt in Almere.

Nomineer nu een collega!

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik nomineer alle collega”s van het KCC van de gemeente Dalfsen. Tijdens de corona crisis zijn zij degene die telkens aan het werk zijn geweest in het gemeentehuis, en heel veel voor de dienstverlening hebben gedaan terwijl iedereen “veilig” thuis kon werken.
    Toppers!!