i-Samenleving: de burger centraal

Op 21 maart organiseerde Publiek Denken een dialoogtafel over de i-samenleving. Het thema: de burger centraal. Technologische innovatie is vooral zinvol als het hand in hand gaat met sociale innovatie. Duidelijk is dat connectivity breder is dan verbinding door technologie alleen. Helaas zijn bestuurders vaak niet erg ‘connected’.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere: de i-samenleving, wat verstaan we eronder?; het KING-manifest De gebruiker centraal; mobility as a service; digitale ongeletterdheid; datagedreven sturing en de keerzijde van de i-samenleving: het gebrek aan privacy en het risico van digitale ongeletterdheid.

Aan de dialoogtafel deden mee: Govert Derix (schrijver, filosoof en consultant), Arjan El Fassed (directeur Open State Foundation), Steven Luitjens (directeur Informatiesamenleving en Overheid), Dirk van Roode (manager Beleid en Public Affairs bij Nederland ICT) en Larissa Zegveld (directeur KING) onder gespreksleiding van Eric de Kruik (medewerker Inzicht en Sturingsadvies bij KING).

Het debat werd live gestreamd. Een compilatie hiervan is via Facebook @Publiek Denken te bekijken. Kijkers hadden de mogelijkheid live vragen te stellen en mee te praten. Van het debat zelf (bevindingen, conclusies en aanbevelingen) werd een journalistiek verslag gemaakt en gepubliceerd in onze e-zine over de i-samenleving.

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *