Handreiking participatie tijdens coronacrisis

Hoe informeer en consulteer je participanten aan informatiebijeenkomsten over projecten en besluitvormingsprocessen die gedurende de coronacrisis doorgaan? Welke (online) alternatieven zijn er? Hoe pak je dit aan? Welke tools zet je wanneer in? Wat heb je nodig om het te organiseren? Het kennisknooppunt Participatie heeft deze vragen beantwoord in de handreiking Participatie-inspiratie tijdens de coronacrisis.

Fysieke bijeenkomsten zijn (tijdelijk) niet mogelijk. Dat betekent niet dat de participatie niet door kan gaan. Het is dan wel belangrijk om een alternatief te zoeken voor de fysieke bijeenkomst. Zeker voor projecten waarvan de besluitvorming – gedurende de coronacrisis– doorgaat, is het van belang om de participanten te blijven informeren en betrekken. Participanten zijn dan in de gelegenheid om een betekenisvolle bijdrage te leveren. De handreiking Participatie-inspiratie tijdens de coronacrisis ondersteunt hierin.

Het kennisknooppunt Participatie is een initiatief van de directie Participatie van het ministerie van IenW. Het knooppunt biedt praktijkinformatie en –kennis rondom het ontwerpen, uitvoeren, begeleiden en evalueren van participatieprocessen.

Download hier de handreiking

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *