Jolanda van Tongeren winnaar PD Top 100 Ambtenaar van het Jaar

Jolanda van Tongeren, strategisch adviseur Business Accounting van de gemeente Almere, is de winnaar van de Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2019. Dat heeft juryvoorzitter Eveline de Kruijk vanavond bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Inntel Hotel in de gemeente Zaanstad. Niet alleen beschikt Van Tongeren over het vermogen om maatschappelijke opgaven in overeenstemming te brengen met de publieke belangen, ook excelleert ze in haar werk achter de schermen. Complexe opgaven vertaalt ze eenvoudig, en daar waar nodig helpt zij collega’s met de impact van een goede verantwoording.

De tweede plaats in de PD Top 100 gaat naar Mohamed Hoesein, manager Jobhunters  van de gemeente Amsterdam. Op de derde plaats is geëindigd Dennis van Heteren, programmamanager Omgevingswet van de gemeente Emmen. Hij is ook de winnaar van de Publiek Denken Top 100 Publieksprijs. Van de ruim 14.000 stemmen heeft hij de meeste gekregen.

Benieuwd naar de gehele Top 100?

Jury
De jury van de PD Top 100 Ambtenaar 2019 wordt voorgezeten door Eveline de Kruijk, secretaris-directeur van waterschap Drents Overijsselse Delta. Verder nemen in de jury zitting: Wim Brenkman (secretaris-directeur provincie Drenthe), Jelle van Haaster (Onderzoeker Cyber Operations bij het ministerie van Defensie en Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017), Carsten Herstel (directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Anne Langenesch (programmamanager Omgevingswet van de gemeente Zaanstad en Ambtenaar van het Jaar 2018), Abdou Najib (gemeentesecretaris Baarn), Karin Sleeking (directeur A&O fonds Gemeenten) en Martijn van der Steen (bijzonder hoogleraar bij Erasmus Universiteit Rotterdam, co-decaan en adjunct-directeur bij NSOB).

Over de PD Top 100
De Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2019 is een initiatief van uitgever Publiek Denken, i.s.m de gemeente Zaanstad, IPO, IZA en Leeuwendaal. In 2019 is de verkiezing voor de negende keer georganiseerd.

Foto: Mike Bink Fotografie

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *