Lian de Boer winnaar PD Top 100 Ambtenaar van het Jaar

Lian de Boer, adviseur economische zaken van de gemeente Groningen, is de winnaar van de Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2020. Dat heeft juryvoorzitter Carsten Herstel bekendgemaakt tijdens een live-uitzending vanuit de gemeente Almere. ‘De Boer kijkt over de grenzen van het eigen domein en is daarmee bij uitstek de verbinder die een goede ambtenaar behoort te zijn’, luidt het oordeel van de jury. De Boer is tevens de winnaar van de PD Top 100 Publieksprijs.

De tweede plaats in de PD Top 100 gaat naar Nassar Chakir, sportcoördinator vluchtelingen van de gemeente Tilburg. Op de derde plaats is geëindigd Ronald van Zijp, landelijk manager voorzieningen en re-integratiemiddelen van het UWV.

Jury
De jury van de PD Top 100 Ambtenaar 2020 werd voorgezeten door Carsten Herstel, directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Verder namen in de jury zitting: Wim Brenkman (secretaris-directeur provincie Drenthe), Gerard Bakker (hoofd- directeur DJI), Hossam Boutaïbi (bestuurslid FUTUR), Jolanda van Tongeren (strategisch adviseur business accounting gemeente Almere én Ambtenaar van het Jaar 2019), Pim van Vliet (gemeentesecretaris Leiden), Karin Sleeking (directeur A&O fonds Gemeenten), Henk Korvinus (inspecteur-generaal Justitie en Veiligheid bij het ministerie van JenV) en Mariël Middendorp (secretaris-directeur hoogheemraadschap Rijnland).

Over de PD Top 100
De Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2020 is een initiatief van uitgever Publiek Denken, i.s.m de gemeente Almere en het IPO. In 2020 is de verkiezing voor de tiende keer georganiseerd.

Lees een interview met Lian de Boer in onze special Publiek Professional.

Verdein deze special aandacht voor de uitdagingen waarvoor de coronacrisis overheden stelt. Hoe zorg je dat medewerkers die thuis werken binding houden met de organisatie? En zijn ze voldoende digitaal fit om hun werk online te doen? Wat doe je met medewerkers coor wie er tijdelijk geen of weinig werk is. Deze en andere onderwerpen komen aan bod in de Publiek Denken-special over de publieke professional.

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *