'Zet een stap extra voor diversiteit en inclusie'

Op het moment waarop de special Publieke Professional van Publiek Denken verschijnt, bevinden we ons in de tweede golf van de coronacrisis. Een van de vele gevolgen van die crisis is dat veel ambtenaren praktisch permanent thuiswerken en zich vaak bezig moeten houden met onderwerpen die coronagerelateerd zijn. Onder deze onvermijdelijke druk van “de dagelijkse dingen” moeten we ervoor oppassen dat we een belangrijk thema niet uit het oog verliezen: diversiteit en het streven naar een inclusieve organisatie.

Dit artikel is geschreven door Carsten Herstel, directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij SZW en voorzitter van de jury van de Publiek Denken Top 100 Beste Ambtenaar.

Diversiteit is allereerst belangrijk om iedereen gelijke kansen te bieden op een baan, een inkomen, een zelfstandig bestaan. Maar ik ben er ook van overtuigd dat een inclusieve organisatie, met een divers samengesteld ambtenarenapparaat, goed is voor de overheid en daarmee voor de hele maatschappij. Een organisatie met mannen en vrouwen natuurlijk, maar ook met mensen met een arbeidsbeperking, met mensen die een niet-westerse achtergrond hebben, met mensen die anders denken. Door vertegenwoordigers van al deze groepen als publieke professionals in je organisatie te hebben, wordt het beleid diverser en verbetert de kwaliteit daarvan.

*Dit is het eerste deel van een artikel uit de Publiek Denken special Publieke Professional: tiende editie Publiek Denken Top 100. Lees hier verder

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *