nieuws

Aan de slag met open onderwijsdata

Scholieren, docenten, schoolleiders en ouders uit het basis- en middelbaar onderwijs gaan op vrijdag 11 november samen met staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) in Utrecht ‘op expeditie’ door nieuwe open datasets. Ze doen dat onder meer samen met experts van het ministerie, het Rathenau Instituut, DUO en Kennisnet.

Ze brengen in kaart welke informatie over het onderwijs ze graag makkelijk beschikbaar zouden willen hebben. Informatie over het onderwijs komt steeds vaker publiek beschikbaar. Denk aan cijfers over zittenblijven, thuiszitten, de reistijd naar school of het schooladvies. Al die gegevens zitten echter in grote datasets, waardoor de informatie er voor ouders, docenten en leerlingen moeilijk uit te halen is.

Vervolgens gaan hackers met de data aan de slag. Zij halen de hele nacht door om apps te bouwen. Aan het einde van de dag presenteren ze hun producties in een grote finale. De jury, bestaande uit onder meer afgevaardigden van het ministerie, Kennisnet en Ouders&Onderwijs, besluit daarna welke app of toepassing het beste is. 

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *