nieuws

Actieagenda Grensoverschrijdende Economie en Arbeid

Aanstaande maandag overhandigt het Actieteam Grensoverschrijdende Economie en Arbeid een rapport en een actieagenda aan de ministers Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Kamp (Economische Zaken). Dat gebeurt tijdens de conferentie ‘Grenzen slechten, regio’s verbinden, mensen bewegen’ in Nijmegen.

Het Actieteam Grensoverschrijdende Economie en Arbeid is in 2015 opgericht. In het actieteam werken bestuurders en professionals van grensgemeenten en -provincies, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Euregio’s, MKB-Nederland en de rijksoverheid nauw met elkaar samen.
In de actieagenda staan veertig acties die zijn of worden uitgevoerd om het werken, ondernemen en studeren in de buurlanden België en Duitsland vanzelfsprekender en gemakkelijker te maken.

Voorafgaand aan de overhandiging brengt minister Plasterk een werkbezoek aan de grensregio met Duitsland. Hij bezoekt eerst de Hochschule Rhein-Waal in Kleve (Duitsland). Hier gaat de minister in gesprek met studenten en medewerkers uit Nederland en Duitsland over de projecten Krachtige kernen (vergroting van de leefbaarheid in dorpskernen) en Spectors (ontwikkeling nieuwe toepassingen voor drones). Daarna reist de minister van Kleve naar Millingen aan de Rijn. Daar bezoekt hij het brandweerkorps, dat nauw samenwerkt met de collega’s net over de grens. Er vinden gezamenlijke oefeningen en trainingen plaats en er wordt gewerkt aan een oplossing, waarbij de Duitse brandweer in Nederland ingezet kan worden, en omgekeerd.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *