nieuws

Aftrap samenwerking ProDemos en gemeente Amstelveen

Op dinsdag 11 oktober heeft ProDemos-directeur Eddy Habben Jansen het interactieve spel Democracity op het gemeentehuis van Amstelveen officieel overgedragen aan Mirjam van ’t Veld, burgemeester van Amstelveen. ProDemos voert het spel momenteel in samenwerking met gemeenten door heel Nederland uit. Amstelveen is de eerste gemeente die vanaf nu met een eigen spel het hele jaar door kinderen uit het basisonderwijs kan ontvangen. De gemeente wil jaarlijks in ieder geval twintig groepen uit het basisonderwijs ontvangen op het raadhuis.

Het doel van het interactieve rollenspel Democracity is om samen een stad te bouwen. Democracity bestaat uit verschillende elementen van een stad, zoals woningen, sportfaciliteiten, scholen, groen en de brandweer. Voor de inrichting van de stad richten de kinderen verschillende politieke partijen op. Doordat het spel plaatsvindt in de raadszaal van de gemeente maken leerlingen tijdens het spel ook kennis met de lokale democratische arena.

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa. Meer informatie over Democracity en een filmpje van een uitvoering vindt u op www.prodemos.nl/democracity.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *