nieuws

Ambtelijk vakmanschap

Het werk van de ambtenaar wordt steeds complexer, in deze onrustige tijden. De leergang Ambtelijk Vakmanschap van Segment kan ondersteuning bieden.

De leergang Ambtelijk Vakman­schap is bedoeld voor ambtenaren die willen bijleren. Dat klinkt als een luxe, maar is eigenlijk noodzaak, zegt Chantal Minnaert. Minnaert is gemeentesecretaris en algemeen directeur bij de gemeente Medemblik. Ze heeft meegedacht over het curriculum van de leergang.

Ingewikkelde context
‘De context waarbinnen ambtenaren opereren, wordt steeds ingewikkelder,’ meent Minnaert. ‘Tegenwoordig is samenwerking vereist met veel verschillende partijen. Er spelen dus ook veel verschillende belangen mee. Daarnaast wil je de inwoner laten meepraten. Je moet je leren verhouden tot initiatieven vanuit de samenleving.’ ‘Het is een zeer uitdagend krachtenveld geworden,’ gaat ze verder. ‘En hoe groter de polarisatie, en de politieke aardverschuivingen, des te belangrijker de rol van ambtelijk vakmanschap. Kundige ambtenaren zijn essentieel om de stabiliteit te bewaren. Om het vertrouwen van de inwoner terug te winnen.’

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *