nieuws

Blockchain pilots met gemeenten

Half oktober is VNG/KING Pilot Starter met een aantal gemeenten kleinschalige blockchain pilots begonnen. Het zijn losstaande pilots, maar de kennis tussen de deelnemende organisaties wordt wel regelmatig gedeeld. Zo kunnen organisaties versneld meer inzicht krijgen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van blockchains. In een paar maanden tijd werken de deelnemers samen met diverse blockchain experts een bestaand proces uit.

Binnen de rijksoverheid lopen inmiddels vijftien blockchain pilots. Eind november presenteren zij hun bevindingen. Deze ervaringen en lessons learned worden meegenomen in de pilots die met de gemeenten.

De Pilot Starter is een initiatief van VNG/KING. Op dit interactieve podium (depilotstarter.vng.nl) worden nuttige en innovatieve ideeën gedeeld met betrekking tot het stroomlijnen of digitaliseren van de gemeentelijke dienstverlening. Door een centrale plek te bieden voor learning by doing, while sharing kunnen gemeenten samenwerken aan deze ideeën. Zo wordt het gezamenlijke innovatievermogen vergroot. Het platform is open voor iedereen die een innovatief idee heeft voor het direct of indirect verbeteren van de dienstverlening van gemeenten. Het project mag geen commercieel doel hebben. En er moet wel binnen een maand een gemeente aan het project verbonden zijn.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *