nieuws

Autistische cameraspecialisten Haagse politie winnen Cedris Waarderingsprijs

Het project van de Haagse politie waarbij mensen met autisme camerabeelden bekijken, heeft de Cedris Waarderingsprijs gewonnen. De prijs is bedoeld voor projecten die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De politie Eenheid Den Haag werkt nu bijna een jaar met het camerabeeld-specialistenteam. Mensen met autisme zijn niet alleen opmerkzamer, maar ook sneller. Het levert de politie enorme tijdwinst op. Volgens projectleider Jory de Groot heeft het team vorig jaar mooie resultaten behaald: ‘In 2017 hebben ze in negen verschillende opsporingsonderzoeken camerabeelden bekeken. Dat heeft soms bewijs opgeleverd, of bepaalde verdachten juist uitgesloten.’

De jury bestond uit Job Cohen (Cedris), Han Noten (Start Foundation), Mariëtte Hamer (SER), Aart van der Gaag (100.000 banen) en Semih Eski (CNV Jongeren).  Zij kozen Autitalent uit vier genomineerden. In totaal waren er 51 inzendingen voor de Cedris Waarderingsprijs. Aan de prijs is een award en een cheque van € 2500,- verbonden, bedoeld om het project te ondersteunen, uit te rollen of verder te ontwikkelen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *