nieuws

CPB en PBL presenteren analyses van verkiezingprogramma's

Het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) presenteren donderdag 16 februari hun analyses van de verkiezingsprogramma’s. Tijdens een gezamenlijke persconferentie zullen Laura van Geest (directeur CPB, zie foto) en Hans Mommaas (directeur PBL) de resultaten van de analyse toelichten. De persconferentie wordt gehouden in perscentrum Nieuwspoort (Lange Poten 10, Den Haag) en begint om 10.30 uur.

De doorrekening van het CPB biedt – per deelnemende partij – inzicht in de effecten van het verkiezingsprogramma op de ontwikkeling van de Nederlandse economie. Daarbij is becijferd wat er op de middellange- en langetermijn verandert op het gebied van onder andere werkloosheid, koopkracht en overheidsfinanciën.

Het PBL heeft – ook per deelnemende politieke partij – geanalyseerd wat de leefomgevingseffecten zijn van maatregelenpakketten in verkiezingsprogramma’s. Daarbij geeft het PBL ook inzicht in de hiermee gemoeide kosten. De analyse gaat in op de thema’s Mobiliteit & bereikbaarheid, Landbouw & natuur en Energie & klimaat.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *