nieuws

Cynisme bij agenten over Nationale Politie

Agenten zijn cynisch over de cultuur binnen de Nationale Politie. Leidinggevenden staan ‘te veel op afstand’ van de werkvloer en de organisatie is ‘chaotisch’ en ‘traag’, vinden ze. Dat blijkt uit onderzoek naar ‘de politiecultuur’, dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Niet alleen topmanagers weten te weinig wat er leeft op de werkvloer, zelfs teamchefs zijn ‘verder weg komen te staan’. De onderzoekers constateren wat ze noemen een wij-zij-gevoel binnen de politie.

De kritiek van de agenten staat niet op zichzelf. Niet alleen verliep de vorming van de Nationale Politie organisatorisch, ook de recherche kampt volgens een recente analyse met een keur aan problemen, zoals te weinig mensen en verouderde apparatuur.

Minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) laat weten dat dit rapport inderdaad punten biedt ‘om de cultuur binnen de organisatie’ te verbeteren. Hij benadrukt dat er momenteel ‘vele initiatieven’ worden uitgevoerd om de politiecultuur ‘positief te ontwikkelen’. (ANP)

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *