nieuws

Dag en nacht van Integriteit

Op woensdag 12 en donderdag 13 april 2017 vindt de ‘Dag en nacht van de Integriteit’ plaats, een jaarcongres op het gebied van integriteit en integriteitsbevordering in de publieke sector. Het volledige programma en de verschillende sprekers zijn nu bekend.

Dag of nacht?
Het congres staat in het teken van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van integriteitsbeleid en is verdeeld in een dag- en een nachtdeel:
  • de Dag, op donderdag 13 april (9.30 – 16.30 uur) is bestemd voor professionals in het publieke domein,
  • de Nacht, op woensdagavond 12 april (19.00 – 21.30 uur) is gericht op bestuurders uit het openbaar bestuur.

Het volledige programma vindt u hier.

Welke sprekers?
In de ochtend zal prof. dr. Zeger van der Wal (bijzonder hoogleraar op de Ien Dales Leerstoel van het CAOP) spreken over ‘de nieuwe ambtenaar in het tijdperk van ultratransparantie’. Wat betekent de netwerksamenleving, waarin beleid en diensten in coproductie tot stand komen, voor integriteit?
In de middag spreekt de Volkskrant-journalist Jan Tromp over de achterkant van Nederland en de verstrengeling van de onder- en bovenwereld. Tromp laat zien hoe de infiltratie van de onderwereld de integriteit van het openbaar bestuur bedreigt en daarmee het fundament van de democratische rechtsstaat ondermijnt.
Naast de plenaire sprekers zijn verschillende deelsessies georganiseerd waarin zaken aan de orde komen als de nieuwe meldregeling en klokkenluiders, de (schijn)zekerheid van screening en het vertrouwen in en van de vertrouwenspersoon. Ook komen actuele (internationale) vraagstukken over integriteit aan bod.
Klik hier voor informatie over de referaten van de sprekers en de onderwerpen van de deelsessies. Aanvullende informatie over de sprekers vindt u hier.
U kunt u hier aanmelden voor het congres. Overige informatie vindt u hier.

Als u verder nog vragen hebt kunt u contact opnemen met het CAOP via de mail: integriteit@caop.nl of telefonisch: 070-376 5973.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *