nieuws

Defensie wil sneller en beter innoveren

Defensie moet tijdig kunnen inspelen op de kansen en mogelijkheden die ontwikkelingen in de samenleving, technologie en wetenschap bieden. Daarom moeten innovaties sneller en beter in de organisatie worden opgenomen. Dat staat in de Defensie Innovatie Strategie Samen sneller innoveren, die onlangs is verschenen.

Defensie heeft allerlei innovatiehubs opgericht om innovatie aan te jagen, waaronder FRONT, MIND, AIR en CD&E. Maar in de dagelijkse praktijk liepen ze tegen allerlei belemmeringen aan. Werkgroepen hebben deze belemmeringen in kaart gebracht en met de innovatiestrategie wordt een systematiek geïntroduceerd om deze op te lossen. Niet door een centrale regie op te tuigen, maar juist door de gebruikers de noodzakelijke ruimte en middelen te geven zodat innovatie gedijt.

Nieuwe manieren van denken stimuleren betekent een andere manier van denken en meer diversiteit in teams, los van rang of stand, multidisciplinair en van binnen en buiten Defensie. Om de kloof tussen experiment en invoering te overbruggen zijn er met de Defensienota 2018 middelen vrijgemaakt voor experimenten en partnerschappen.

Om de vele initiatieven met elkaar te verbinden en faciliteren, komt er een Chief Innovation Advisor. Kennisuitwisseling met de wetenschap is te versterken door de benoeming van een Chief Scientific Advisor.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *