nieuws

Festival der Bestuurskunde in Maassilo Rotterdam

Het Festival der Bestuurskunde vindt dit jaar plaats op 21 september in Rotterdam. De titel: de opgave centraal; publieke waarde creëren door grenzeloos besturen.

Vluchtelingen, arbeidsmigratie, multiprobleemgezinnen, jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt, medisch-technologische innovaties, ondermijnende criminaliteit, klimaatadaptatie, langdurige zorg, energietransities. Het zijn stuk voor stuk vitale maatschappelijke opgaven die geen organisatie alleen aankan. Ze vragen op het gezamenlijk creëren van publieke waarde, door grenzeloos besturen.

Dat vereist andere sturingsfilosofieën en werkwijzen. Het vergt ook ‘creatieve destructie’ van de manier waarop we geldstromen, informatie-uitwisseling, verantwoordingsprikkels en de interactie met burgers en bedrijven organiseren. Tijdens het VB Festival 2016 wordt gediscussieerd over de vraag hoe bestuur waarin de opgave centraal staat eruit ziet. Dat gebeurt op verschillende manieren:

  • Twee opgavensessies over concrete maatschappelijke opgaven (schuldhulpverlening en duurzame energie);
  • Een tiental workshops (u kunt er 2 kiezen) van een variëteit aan organisaties, waarin ruimte is voor debat en strategische reflectie;
  • Lezingen van prominente bestuurders, waaronder Deltacommissaris Wim Kuijken en José Manshanden (themadirecteur Sociaal van de gemeente Utrecht en Overheidsmanager 2015);
  • Wetenschappelijke reflectie, waarin het leerstuk van ‘publieke waardecreatie’ wordt uitgediept.

De locatie: Maassilo Rotterdam
Het Festival vindt plaats op een unieke en karakteristieke plek: een 100 jaar oude graansilo in de Maashaven. Het is centraal gelegen in het verlengde van de Erasmusbrug op 500 meter vanaf het Nieuwe Luxor. Uitstekende bereikbaarheid met alle soorten vervoer.

De inschrijving voor het Festival is geopend
Bent u lid van de VB, dan krijgt u een hoge korting op de entreeprijs. Bij vroege inschrijving krijgt u bovendien een extra korting.
U kunt zich hier inschrijven.

Nu al meer lezen over het Festival? Bekijk dan de website.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *