nieuws

Finalisten PD Top 100 Beste Ambtenaar 2016 bekend

De finalisten van de Publiek Denken Top 100 Beste Ambtenaar 2016 zijn bekend. Na het tellen van meer dan 10.000 stemmen via Twitter, de website en Linkedin zijn de volgende kandidaten in de top 12 beland:

PD Top 100 – Top 12
Decentrale overheden, beleid:
Jeroen Jonker – senior beleidsadviseur gemeente Enschede
Gretha Leever – beleidsadviseur gemeente Groningen

Decentrale overheden, management:
Sabine Kern – programmamanager provincie Limburg
Joki Harms – hoofd COWWI gemeente Schagen

Decentrale overheden, uitvoerend:
Patricia Labije-Keizer – teamcoördinator gemeente Nissewaard
Abdelhak Belkasmi – veiligheidscoördinator gemeente Amsterdam

Rijksoverheid, beleid:
Mirella Tijhaar – programmamanager nationaal capaciteitenprogramma ministerie van VenJ
Eugène van Mierlo – programmacoördinator risicobeheersing Brandweer Nederland /IFV

Rijksoverheid, management:
Astrid Hendriks – programmamanager Banenafspraak UWV
Rhodia Maas – algemeen directeur Dienst Terugkeer en Vertrek

Rijksoverheid, ondersteunend/uitvoerend:
Koen Haer – projectmanager Vereniging voor OverheidsManagement
Vincent Toms – cyber security consultant SSC-ICT

‘In de Top 100 Beste Ambtenaar van 2016 zijn een paar opvallende trends te zien’, vertelt organisator en uitgever van Publiek Denken Asha Narain. ‘Zo zijn de genomineerde ambtenaren niet alleen werkzaam bij gemeenten en rijksoverheid maar voor het eerst ook bij provincies. Bovendien is het aantal vrouwen dat in de Top 100 staat opvallend hoog.’

Juryberaad
Op 22 november komt de jury bijeen om te bepalen wie zij de beste ambtenaar van 2016 vindt. Voorzitter is Erik Akerboom, korpschef Nationale Politie. Verder nemen in de jury plaats: Olav Welling (ministerie van BZK, directeur Ambtenaar en Organisatie); Sietske Pijpstra, (VNG, hoofd Werkgeverszaken en Gemeentelijke organisatie/secretaris College van Arbeidszaken); Albert Vermuë (directeur Unie van Waterschappen); Ab van Ravestein (directeur RDW en voorzitter Handvestgroep); Gabrielle Haanen (gemeentesecretaris Utrecht en voorzitter VGS); Henk-Jan Bolding (provinciesecretaris Groningen) en Michaël Munnich (directeur Driessen). Voor het eerst in de geschiedenis van de PD Top 100 neemt ook de winnaar van vorig jaar deel aan de jury: Richard Baas.

De winnaar van de PD Top 100 Beste Ambtenaar 2016 krijgt van Driessen HRM in samenwerking met dochteronderneming Mensiumgroep een individueel leiderschaps- traject aangeboden.

Volledige Top 100
Voor de volledige lijst van de PD Top 100 worden alle categorieën bij elkaar genomen, waardoor er een lijst van nummer 1 t/m 100 ontstaat. De nummer 1 van deze lijst is de publiekswinnaar (heeft de meeste stemmen). Er zullen dus twee prijzen worden uitgereikt: de winnaar van de PD Top 100 (aangewezen door de jury) en de publiekswinnaar (de ambtenaar met de meeste stemmen). De nummer 1 van deze lijst is de publiekswinnaar (heeft de meeste stemmen). Er zullen dus twee prijzen worden uitgereikt: de winnaar van de PD Top 100, die wordt aangewezen door de jury en de publiekswinnaar (de ambtenaar met de meeste stemmen).
Wie de gelukkige winnaars zijn, wordt 14 december aanstaande bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Politiebureau Hoefkade in Den Haag. In editie 7 van Publiek Denken, die 20 december aanstaande verschijnt, publiceren we de complete PD Top 100 (namen en functies) en interviews met de winnaars.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *