nieuws

G20 wil sterkere digitale markt

Een leven lang (bij)scholing over digitale vaardigheden en techniek, wereldwijd toegankelijk en snel internet en internationaal op elkaar afgestemde technologie. Daarover hebben vertegenwoordigers van de twintig grootste economieën, waaronder minister Kamp van Economische Zaken afspraken gemaakt. Met een gezamenlijke beleidsagenda willen de G20-landen een sterkere wereldwijde digitale markt creëren.

Nederland staat er internationaal goed voor als het gaat om digitale economie. De Europese Unie heeft afgelopen maand bekend gemaakt dat Nederland, Denemarken, Finland en Zweden de vier best presterende landen zijn in de zogenoemde Digital Economy and Society Index.

Nederland heeft zelfs een mondiale koppositie als het gaat om de beschikbaarheid en snelheid van draadloze communicatiestandaarden zoals Wi-Fi en 4G. Nederland behoort als enige Europese land zowel qua dekking als qua snelheid van mobiel internet (4G) tot de top-tien van de wereld. Uit onderzoek in opdracht van de Europese Commissie blijkt dat Nederland een 4G-dekking van ruim 99 procent kent.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *