nieuws

Goirle start als eerste gemeente met Persoonlijke Gezondheidscheck

Op 30 mei trapt de Gemeente Goirle als eerste gemeente in Nederland af met een pilot van de Persoonlijke Gezondheidscheck. Die week ontvangen 4200 inwoners uit de gemeente Goirle een uitnodiging om online en kosteloos deel te nemen.

De GGD Hart voor Brabant, gemeente Goirle en Huisartsenpraktijk Oranjeplein slaan hiervoor de handen ineen. Zij zetten zo samen in op het voorkomen van veelvoorkomende ziektes als diabetes en hart- en vaatziekten. De innovatieve gezondheidscheck is het resultaat van meerjarig wetenschappelijk onderzoek. Het geeft deelnemers niet alleen inzicht in hun eigen gezondheid, maar ook persoonlijk advies om er zelf mee aan de slag te gaan.

De check is uniek omdat het zowel medische, welzijns- als leefstijlonderdelen met elkaar combineert. Het geeft deelnemers zo een betrouwbaar en compleet inzicht in hun gezondheid en risico’s op het krijgen van hart- en vaatziekten, diabetes, nierschade en longziekte. Bovendien ontvangen deelnemers een persoonlijk gezondheidsrapport, waarop zij in één oogopslag zien waar hun mogelijke risico’s zitten. De check combineert dat met een persoonlijk advies om er zelf mee aan de slag te gaan of met behulp van zorg-, sport- en/of welzijnsorganisaties in hun buurt.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *