nieuws

Halte ongemak

Hoe kunt u als publieke professional communiceren in de onvermijdelijk, lastige, schurende en botsende situaties die werken bij de overheid met zich meebrengt? Deze vraag staat centraal in Halte ongemak, dat onderdeel is van de Zoektocht naar het handwerk van de overheidsmanager van IKPOB, VGS en VOM.

Als belangen tegengesteld zijn en er zich botsingen voordoen bij organisaties, intern of extern, hoe voorkomt u dan een patstelling? Wie de overheid dient, ontmoet ongemak. Het boek gaat in op de vormgeving van het ambtelijk vakmanschap als het aankomt op contact. Juist nu, want contact is spannender op het moment dat het wrijft, schuurt of botst. De auteurs onderzoeken wat er op dat moment in het contact toe doet. Wat wordt er expliciet gezegd, maar vooral ook, wat onttrekt zich aan de waarneming in lastige situaties? En wat zijn de kritische succesfactoren in communicatief gedrag bij botsingen en dilemma’s?

Communiceren valt of staat bij het meesterschap. Dat blijkt uit de wijze waarop u zowel de inhoud, de relatie als de context benut. U moet immers niet alleen inhoudelijk deskundig zijn, maar ook constructief kunnen omgaan met lastige situaties en duidelijkheid verschaffen over rol en verantwoordelijkheid. Het boek neemt de publieke professional mee in het ontdekken en ontwikkelen van mogelijkheden om communicatief handelen meer waardevol te maken. Hierbij wordt een kijkkader geïntroduceerd om onderliggende waarden zichtbaar te maken en aan te spreken. De WaardeRing is een handreiking die kan helpen een gewogen en gedragen uitweg te vinden voor lastige vraagstukken. Want, de ervaring leert dat blijven steken op verschillen tussen standpunten en belangen u meestal niet verder brengt. Meer dan ooit daagt deze tijd uit te investeren om leren en reflecteren in het dagelijks werk te verankeren.

Stichting IKPOB stelt 25 exemplaren van de publicatie beschikbaar. U kunt één exemplaar bestellen door een e-mail, voorzien van uw adresgegevens, te sturen naar info@IKPOB.nl. Of u kunt het boek nu al digitaal inzien

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *