nieuws

Hoofdlijnennotitie Kennisvragen 2017/2018

Vandaag presenteert het ministerie SZW zijn nieuwe onderzoeksagenda: de Hoofdlijnennotitie Kennisvragen 2017/2018. De Hoofdlijnennotitie bevat 75 kennisvragen en laat op een overzichtelijke manier zien op welke onderwerpen SZW zich de komende jaren zal gaan focussen. Veel van de vragen zullen door of in samenwerking met externe kennispartners uitgewerkt gaan worden.

De Hoofdlijnennotitie bestaat uit zes thema’s op het beleidsterrein van SZW. De eerste drie thema’s zijn gerelateerd aan werk en maatschappij. Het thema Future of work verkent ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld op het gebied van technologie en flexibilisering. Het thema Decent work en duurzame inzetbaarheid richt zich op de kwaliteit van het werk en de scholing van werknemers. Het derde thema Future of society gaat over maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van integratie en ongelijkheid en de rol van kinderopvang in dat geheel.

De laatste drie thema’s gaan over de sociale zekerheid. Het thema Sociale zekerheid en kwetsbare groepen bespreekt de vraagstukken aan de onderkant van de arbeidsmarkt. De onderwerpen AOW, pensioen en vergrijzing komen aan bod in het thema Oude dag. Zoals de naam al aangeeft gaat Uitvoering sociale zekerheid in op de uitvoering van het sociale zekerheidsstelsel.

De Hoofdlijnennotitie is net als de managementsamenvatting te downloaden vanaf een nieuw ontworpen pagina ‘Kennis en onderzoek SZW’ op de website rijksoverheid.nl. Op deze site staat ook informatie over kennispartners en over de kenniswerkers binnen het departement.

 

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *